U trendu

Nastavljaju se radovi na sanaciji Brankovog mosta

BEOGRAD – Nakon rekonstrukcije betonskog dela Brankovog mosta i postavljenih 15 novih stubova javne rasvete, nastavljaju se radovi na kompletnoj sanaciji mosta i zameni čeličnih nosača stubova javne rasvete.

Iz Grada najavljuju da će radovi trajati do 25. maja i najveći deo će se odvijati ispod mosta.

Gradski menadžer miroslav Čučković izjavio je za Tanjug da su se prošle jeseni odvijali veliki radovi na betonskom delu mosta kada je zamenjen određen broj stubova javne rasvete.

„Tokom zime smo imali privremenu signalizaciju tokom zime i sada s obzirom na to da su vremenski uslovi takvi možemo pristupiti zameni poslednjih 14 stubova javne rasvete na čeličnom delu konstrukcije mosta“, rekao je Čučković.

Kako je rekao, kada bude bilo neophodno da se tačka po tačka od tih 14 mesta sa gornje strane opservira sa mašinama, taj deo mosta će se i zatvarati.

„U trenucima kada taj deo bude zatvoren moći će da se koriste žute trake, ali ćemo se segmentualno pomerati duž celog mosta, tako da ni u jednom trenutku nećemo imati blokiran saobraćaj u dužem vremenskom periodu“, rekao je Čučković.

Prema njegovim rečima, krajnje leve trake će se za svako stubište zaustavljati u najkraćem mogućem roku, koje podrazumeva tehnološki završetak samog procesa varanjena ili namaza antikorozivne zaštite.

„Rasveta će imati po dve svetiljke na obe strane i imaćemo bezbedan i lep prizor kada dolazimo u ovu najfrekventniju saobraćaju u gradu. Ovi stubovi su bili nekoliko decenija stari i most ćemo spremniti u punom saobraćajnom kapacitetu da primi saobraćaj kada počne da se gradi novi Savski most i bićemo spremni za Beogradski maraton“, rekao je Čučković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar