U trendu

Nastavljena sednica, poslanici postavljaju pitanja

Sednica Skupštine Srbije nastavljena je danas, a poslanici početak rada koriste da postave pitanja i traže obaveštenja od predstavnika vlasti.

Posle toga poslanici treba da počnu načelnu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju kojima se produžava rok studiranja starim studentima za dve godine.

Izmene i dopune zakona treba da omoguće studentima koji su od 2006. do 2014. godine upisali prvu godinu studija da zadrže pravo studiranja na budžetu godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

Takodje, tim izmenama biće omogućeno studentima da se u narednoj godini finansiraju iz budžeta, ako su u školskim 2014/2015. i 2015/2016. ostvarili 48 ESPB bodova.

Sednica je počela prošle nedelje, a pošto su razmotrili prve tri tačke dnevnog reda  –  izbor članova REM-a, izmenu sporazuma o zajmu od Azerbejdžana za deo puta Ljig-Preljina i tumačenje jednog člana zakona o Železari Smederevo, poslanici su o njima i glasali.

Posle toga poslanici treba još da razmotre izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju i izmene odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine koji je podnela poslanička grupa Jedinstvena Srbija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.