U trendu

Nastavljeno sudjenje Branku Lazareviću

Sudjenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću za odavanje poverljivih podataka nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

On je ponovio da prošlom sudjenju nije prisustvovao zbog obaveza koje je imao kao otpravnik poslova ambasade Srbije u Grčkoj i dodao da više neće odsustvovati sa sudjenja jer se uskoro vraća u Beograd.

Sud je danas ponovo spojio sudjenje Lazareviću i ostaloj trojici optuženih.

Postupci su odvojeni na prošlom sudjenju jer je sudsko veće od Ministarstva spoljnih poslova dobilo dopis o tome da će Lazarević službeno prisustvovati obeležavanju stogodišnjice iskrcavanja srpske vojske na grčka ostrva u Prvom svetskom ratu.

Sudjenje će posle pauze biti nastavljeno čitanjem pisane dokumentacije u ovom postupku.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe narko dilera Darka Šarića u više navrata odavao „naročito poverljive podatke“ koji predstavljaju službenu tajnu, o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Sudjenje je počelo 5. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu iz šestog pokušaja.

Pošto je položio jemstvo, sud je Lazareviću vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u Grčkoj.

Pored Lazarevića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP-u Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.