najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NATO pred posetu Vučića: Poštujemo neutralnost Srbije

Severnoatlantska alijansa u potpunosti poštuje politiku neutralnosti Srbije, poručuju iz sedišta NATO pred sutrašnji sastanak premijera Aleksandra Vučića i generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.

„U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu suverenih zemalja da same donose odluke“, poručio je zvaničnik NATO u izjavi za Tanjug i istakao da očekuje da će osnovna tema razgovora dvojice zvaničnika biti saradnja Srbije i Alijanse.

„NATO i Srbija dele iste bezbednosne izazove i vrednosti. Mi pozdravljamo produbljivanje kako političkog dijaloga, tako i praktične saradnje sa Srbijom na pitanjima koja su od zajedničkog interesa“, istakao je taj zvaničnik NATO.

Prema istim izvoru, Severnoatlantska alijansa naglašava da pozdravlja i napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine, kome posreduje EU.

”NATO će nastaviti da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu”, zaključio je NATO zvaničnik za Tanjug.

Iz Alijanse takođe podsećaju da je generalni sekretar NATO posetio Beograd u novembru 2015. godine, kada se sastao sa premijerom Vučićem.

Dodaje se da je Srbija u januaru 2015. godine usaglasila Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP) sa NATO, što je dovelo dubljeg dijaloga i praktične saradnje, prvenstveno u oblasti reforme odbrane.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike