U trendu

NDNV: Pavel Surovi progoni urednike i novinare medija na slovačkom

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da predsednik političke stranke Slovaci napred Pavel Surovi već mesecima konstantno uznemirava urednike i novinare pojedinih medija na slovačkom jeziku i na njih vrši „nedvosmislen i otvoren“ politički pritisak.

„Pojedini urednici i novinari javili su se NDNV-u, ističući da im stalni telefonski pozivi, poruke i mejlovi, koje dobijaju od Surovog, izazivaju strah i uznemirenost i da ih doživljavaju kao pritisak i pretnju na profesionalni rad. Strah i uznemirenost posledica su činjenice da ih progoni čovek koji predstavlja „manjinsku ispostavu’ najmoćnijih struktura u državi“, navodi se u saopštenju.

NDNV je dodao da razlog za zabrinutost pojačava i činjenica da je u pitanju čovek koji se bavi sumnjivim poslovima, o čemu su mediji ranije izveštavali.

„Naime, u javnosti postoji sumnja da se Surovi, izmedju ostalog, bavi i davanjem novčanih pozajmica sa zelenaškim kamatama, a takvi poslovi po pravilu podrazumevaju i saradnju sa kriminalnim krugovima“, piše u saopštenju.

NDNV je stranku Slovaci napred nazvao „ogrankom“ Srpske napredne stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.