U trendu

NDNV: Tabla i sanduče udruženja prelepljeni nacionalističkim natpisima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je na ulazu u prostorije u kojima se nalazi „po ko zna koji put“ uništena tabla sa natpisom imena i poštansko sanduče tog udruženja.

NDNV je istakao da se prostorije u kojima se nalaze kancelarije udruženja nalaze u centralnoj novosadskoj pešačkoj ulici.

Na fotografijama u prilogu saopštenja vidi se da su sanduče i tabla prelepljeni parolama na srpskom i na engleskom jeziku, na kojima piše „Dobrodošli u područje nacionalizma“.

Udruženje je navelo da se slična situacija ponovila već mnogo puta, te da „napade nasilnika na tablu i sanduče“ prepoznaju kao „ozbiljnu pretnju“.

„Pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da su rukovodioci i saradnici našeg udruženja dugo već meta velikog broja direktnih pretnji smrću i drugih verbalnih napada“, naglasio je NDNV.

Dodaje se da će i taj incident biti prijavljen policiji i drugim nadležnim organima, ali da udruženje nema velika očekivanja, jer su i raniji napadi bili prijavljivani nadležnima, ali nije bilo reakcije.

„Nažalost, moramo da istaknemo da nemamo prevelika očekivanja da će  počinilac biti pronadjen i primereno kažnjen, s obzirom da do sada niko, niti jednom nije odgovarao za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima, pa čak i ako je to činio ne skrivajući vlastiti identitet“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.