U trendu

Ne davimo Beograd: Aktivista priveden na saslušanje u policiji kao osumnjičeni

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je da je aktivista Miloš Injac koji je učestvovao u sprečavanju izbacivanja izbeglica iz stanova u Ustaničkoj ulici krajem jula, danas saslušan u policiji u svojstvu osumnjičenog za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Kako se navodi, policija ga je prvo pozvala na razgovor u svojstvu gradjanina, a potom mu rekla da je osumnjičen i da je do promene došlo jer je tužiteljka videla video snimak u medijima i odlučila da zahteva od policije prikupljanje potrebnih informacija.

„Inicijativa ‘Ne davimo Beograd’ najoštrije osudjuje odmazdu koju policija i tužilaštvo sprovode prema solidarnim gradjanima i aktivistima koji ne žele da ćute na činjenicu da se prema najugroženijima primenjuju perfidne, ali i očigledne mere prinude i prisile kako bi se izbacili na ulicu“, navodi se u saopštenju Inicijative.

Udruženje gradjana „Krov nad glavom“ 24. juna blokiralo je prilaz zgradi u Ustaničkoj ulici 224g u Beogradu kako bi onemogućila izvršiteljima iseljenje izbegličkih porodica, medju kojima su i samohrane majke, invalidi, stara i bolesna lica.

Reč je o stanovima koji su na konkursu dodeljeni izbegličkim porodicama, ali u koje je u medjuvremeno provaljeno i koje su nezakonito zaposele porodice koje nisu dobile stan na konkursu.

Komesarijat je dodelio 30 stanova izbeglicama, bolesnim osobama, ratnim invalidima i porodicama poginulih i nestalih, ali je u 15 stanova provaljeno. U medjuvremenu, ključevi četiri stana su vraćena komesarijatu pa je uzurpirano još 11 stanova

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike