najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne deliti pomoć van prihvatnih centara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom tuče dve grupe migranata u centru Beograda, da će država učiniti sve kako bi zaštitila građane Srbije, ujedno apelujući na nevladine organizacije i ostale da pomoć migrantima ne dele van prihvatnih centara.

Vulin je na RTS-u rekao da je jučerašnji incident, u kojem je jedan migrant ubijen nožem, nešto što se dešava, ali da će Ministarstvo unutrašnjih poslova podići mere obezbeđenja, posebno u beogradskim parkovima.

„Ne treba deliti pomoć van prihvatnih centara. Ne kažem da je to dovelo do sukoba, ali moramo da izbegnemo svaki rizik“, poručio je ministar.

On je rekao da je broj migranata koji ulaze u Srbiju smanjen, da se duže zadržavaju, ali da država kontroliše njihov broj i kretanje.

„Manji je broj onih koji izlaze, ali je i manji broj onih koji ulaze. Trudimo se da poštujemo taj broj. Imamo prihvatne kapacitete od oko 6.000 mesta i nećemo da ih podižemo, jer Srbija neće biti parking ni za koga“, rekao je Vulin.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike