U trendu

Ne razmišljam o smeni načelnika Komunalne policije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da ne razmišlja o smeni načelnika Komunalne policije, čije je razrešenje preporučio zaštitnik gradjana Saša Janković i da Komunalna policija priznanjem da je kršila propise šalje dobru poruku.

„Svako ko radi pravi greške i ovim se šalje prava poruka da Komunalna policija želi da unapredi svoje poslovanje i da je na raspolaganju gradjanima. Ne sećam se da se pre bilo koji komunalni policajac izvinio bilo kome“, kazao je Mali novinarima.

Zaštitnik gradjana juče je saopštio da ga je Komunalna policija obavestila da je uvažila 32 preporuke koje joj je uputio nakon nepravilnog i nezakonitog postupanja prema novinarskoj ekipi „Istinomer“ u septembru 2015. godine. Jedna od preporuka bila je i pisano izvinjenje novinarima.

Mali je rekao da je komunalni policajac koji je pretio da će oštetiti uredjaj za snimanje ekipe Istinomera ukoliko se snimanje ne prekine, suspendovan i novčano kažnjen.

Janković je 4. februara ove godine preporučio i razrešenje načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića, nakon utvrdjene odgovornosti za povredu prava gradjana i zbog ponovljenog odbijanja saradnje sa zaštitnikom.

Kako je tada saopšteno, Janković je utvrdio da je i u postupanju Komunalne policije Beograda prema novinarskoj ekipi Meže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) 21. oktobra 2015. godine bilo nedostataka, od kojih se najznačajniji odnose na nezakonito oduzimanje predmeta i brisanje snimaka iz fotoaparata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.