najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Neću da učestvujem u kampanji protiv migranata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da Srbija za rešavanje problema migranata može da dobije finansijsku pomoć, ali da će država imati dovoljno novca da im obezbedi pristojan prihvat i zdravstvenu uslugu.

„Sad da plačemo i da govorimo da se suočavamo sa najvećom kataklizmom čovečanstva, ja u tome neću da učestvujem. Znate, to su ljudi. Oni ne nameravaju da ostanu ovde. A zašto se neki drugi plaše. Ima li tu i želja nekih iz susednih zemalja da se vodi kampanja protiv tih ljudi. Ja u kampanji protiv migranta neću da učestvujem“, rekao je Vučić.

Vučić je na aerodromu u Beogradu novinarima rekao da je zadovoljan i zahvalan što migranti poštuju zakone Srbije i što su mirni i civilizovani i ne izazivaju incidete.

Komentarišući izjave predstavnika lokalne samouprave u Kanjiži da je ta lokalna uprava „prepuštena sama sebi“ da rešava problem migranata, Vučić je rekao da će vlada pomoći na sve načine.

„Pomoći ćemo na sve moguće načine. Nisu svi u Kanjiži protiv toga. Pogotovo da pitate ljude koji imaju lokale u centru Kanjiže. Svi će vam reći da je situacija potpuno obrnuta. Što se države tiče, naš posao je da pomognemo Kanjiži, kao što to činimo u Preševu. Beograd koji ima veći broj i priliv nego što ima Kanjiža, takođe se snalazi“, naveo je Vučić.

Vučić: Nikoga nećemo zaštititi u slučaju ubistva braće Bitići

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vlada nema nameru da zaštiti bilo koga za koga se ustanovi da je odgovoran ili umešan u ubistvo braće Bitići.

Vučić je rekao da u SAD ne namerava da nosi nove dokaze u tom slučaju, kako je to špekulisano.

„Obaveza vlade je da završi istragu o tom pitanju, da taj slučaj reši, a ne da nosi papire“, rekao je premijer i podsetio da „taj slučaj nisu rešili neki koji su bili na vlasti 13, 14 godina…“.

„Mi ćemo to da rešimo“, ponovio je Vučić.

„To nije pitanje novih dokaza, nego jednog teškog zločina. Mi to pitanje moramo da rešimo, i to nije važno zbog bilateralnog problema, već zato što je to težak i užasan zločin koji se desio nad trojicom američkih državljana“, rekao je Vučić.

On je rekao da „ima problema u prikupljanju dokaza i istrazi, naravno, zato to toliko i traje“, i da je uveren da ni ranije niko nije hteo da štiti nikoga u tom slučaju.

Vučić je rekao da mrzi kupovinu vremena i odlaganja, te da nijednu obavezu ne voli da odlaže, što je slučaj i sa ovom istragom.

Prema njegovim rečima, trojica braće pomagala su jednom Srbinu da pređe administrativnu granicu, ali su uhvaćeni blizu te linije.

„Uhapšeni su, jer nisu imali vize i osuđeni su na 15 dana. Kad je trebalo iz Prokuplja da idu kući, odvedeni su u Petrovo selo i pogubljeni, a još su sami sebi kopali raku“, podsetio je Vučić i naglasio da takav užasan zločin mora biti rešen.

(Beta)

2 komentara
  1. Jovanka

    U Srbiji se ne vodi kampanja protiv migranata, nego protiv dvolične i sramne politike zapadnih zemalja (lepo nam pozdravite g. Bajdena), i za spas Srbije. Ako Srbija ima oko 500.000 evra mesečno, za troškove oko migranata, to je od umanjenih penzija i plata. Šta će biti kada Mađarska izgradi ogradu i kada dođe zima? Hoće li Srbija da postane balkanska Ramala? Samo im još dajte i privremene ident. dokumente, pa onda možete i da ukinete penzije, da biste sve to izdržavali.

  2. Djoka

    Kada budu dogodine u ovo vreme krenuli milioni migranata i emigranata, drugačiju ćeš ti pjesmu pevati kao i ovu o penzijama što si pjevao.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike