Nedim Sejdinović novi predsednik NDNV-a

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas je na redovnoj izbornoj skupštini za predsednika izabralo novinara i književnika Nedima Sejdinovića.

Tom prilikom, Sejdinović je ocenio da se medijski zakoni neprestano krše.

„Medijske reforme su doživele potpuni kolaps i mi sada, umesto državnih, imamo partijske medije“, rekao je Sejdinović na skupštini.

Generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije Svetozar Raković ocenio je da je novinarstvo u velikoj defanzivi, da predstoje još teži dani, ali je poručio da „nema odustajanja“.

Predstavnica Asocijacije slovačkih novinara Vladimira Dorčova Valtnerova kazala je da su takozvani manjinski mediji takodje neprestano na udaru i da rade pod pritiscima.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je da je NDNV udruženje koje je često na meti „dežurnih patriota“ i dodao da u Srbiji „kao da se živi u filmu Dan mrmota, nikako da se izadje iz devedesetih“.

Ljiljana Spasić iz pančevačke Gradjanske akcije kazala je da NDNV daje ogroman doprinos boljem razumevanju na prostoru bivše Jugoslavije, suprotstavljajući se falsifikatorima istorije.

Za predsednicu Izvršnog odbora (IO) NDNV-a izabrana je novinarka Radio-televizije Vojvodine Branka Dragović Savić.

Za članove IO izabrani su glavna urednica portala Agrosmart Sladjana Gluščević, novinar RTV-a Čaba Presburger, novinarka agencije Beta i O radija Maja Ledjenac i dosadašnji predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.

On je imenovan i za programskog urednika udruženja.

Gruhonjić, nastavnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, bio je predsednik NDNV-a u tri mandata, od 2004. godine.

Za generalnog sekretara udruženja imenovan je Duško Medić, a izvršni sekretar je Miloš Katić.

U Sud časti su izabrane novinarke Ranka Ivanoski, Gordana Perunović Fijat i Natalija Jakovljević.

U Savet NDNV-a izabrani su novinarka Žužana Serenčeš, književnik Laslo Vegel, novinarka Branislava Opranović, novinar i publicista Teofil Pančić i advokat Vladimir Beljanski. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.