U trendu

Neispravno 40 odsto automobila

Skoro 40 odsto automobila koji su pregledani u akciji „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ imalo je neku neispravnost, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS) koji je tu akciju sproveo u saradnji sa Upravom saobraćajne policije Srbije.

Kako se navodi, besplatan tehnički pregled u toj akciji je prošlo 5.000 automobila, od kojih je „čak 33 odsto imalo problem sa kočnicama, 14 odsto sa sistemom za upravljanje, dok kod 34 odsto automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija“.

Akciju besplatne provere tehničke ispravnosti „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i Asocijacijom tehničkih pregleda organizovao je od 22. do 27. juna.

Kako je AMSS podsetio, u prethodnoj akciji od sličnog broja pregledanih vozila, neku neispravnost je imalo njih 38 odsto, a najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanjei to u 34 odsto slučajeva, u 25 odsto slučajeva problem se odnosio na uređaje za osvetljavanje, a u 17 odsto na uređaje za upravljanje.

Akcija „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ se organizuje dva puta godišnje, pred letnju i zimsku sezonu i AMSS, kako ističe, već 26 godina nastoji da kroz tu akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju sa potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

Vlasnici vozila kod kojih su pronađene neispravnosti, tokom trajanja akcije nisu bili sankcionisani, već im je ukazano na nedostatak i potrebu da kvar otklone u što kraćem roku, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.