Nema bezbednosnih rizika zbog migranata

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da za sada ne postoje bezbednosni rizici zbog migranata i da je najvažnije da se oni po prelasku zelene linije na ulazu u Srbiju registruju.

“Prihvatni centar u Miratovačkom polju je najudaljenija tačka. Mi želimo da kroz rentgen i preglede prtljaga ustanovimo da li oni nešto nelegalno nose u Srbiju. Za sada nismo ustanovili da je neko od njih nosio nešto što bi moglo da bude deo neke terorističke akcije”, kazao je Gašić za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da svaki izbeglica prođe detaljan pregled i da je prvi korak i najbitnija stvar kontrola prtljaga migranata, a kako je dodao, kontroliše se i njihov dalji put.

Gašić je rekao da za sada ne postoje vanredni slučajevi u kojima bi vojska trebalo da bude angažovana i da Srbija zbog odnosa kakav ima prema migrantima, nema incidenata kao što je to slučaj u Mađarskoj.

Ministar odbrane je rekao da je vojska deo tima koji je formirala Vlada Srbije i da svi organi Srbije rade kao dobro uigran tim.

Na pitanje kada će biti potpisani predugovor o kupovini ruskih helikoptera Gašić je kazao da se čeka završetak Sajma naoružanja u Moskvi i da se u ponedeljak očekuje nastavak pregovora.

On nije želeo da govori o njihovoj ceni, a dodao je da ona zavisi od konfiguracije letelice koja se traži.

“Želim da zaštitim konkretan ugovor, nije primereno da pričamo o ceni”, naveo je Gašić.

Komenatrišući učešće Srbije na vojnoj paradi u Pekingu, Gašić je rekao da je Kina jedan od četiri strateška stuba u spoljnoj politici Srbije.

(Beta)

Ostavite komentar