U trendu

Nema razloga da zapisnici razgovora o ubistvu Djindjića ne budu objavljeni

Predsednik Komisije za ispitivanje obezbedjenja Zorana Djindjića i tadašnji potpredsednik vlade Žarko Korać izjavio je da ne vidi nikakav poseban razlog da se zapisnici razgovora koje je obavila ta komisija ne stave na uvid javnosti.

„Bitno je da se daju ti stenogrami razgovora za koje, po mom mišljenju nema nikakvog razloga da javnost ne zna šta je u njima“, rekao je Korać za današnje izdanje lista Danas.

Korać je rekao i da postoji mogućnost da javnost u zapisnicima razgovora koje je komisija obavila posle ubistva premijera vidi nešto što njeni članovi nisu videli.

„Ako ima nekih podataka i dokumenata koje smo dobili i od BIA i od MUP-a, oni se mogu smatrati državnom tajnom, ali oni nisu bitni“, rekao je Korać dodavši da su daleko bitniji stenogrami razgovora.

Upitan kako komentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da ne zna da se nalazi Komisije ne daju javnosti, Korać je odgovorio da je to pitanje za premijera.

„Lično mislim da je to više nemar nego što neko nešto krije“, smatra Korać.

On je podsetio da je lično mnogo puta zahtevao da se utvrdi politička pozadina ubistva premijera 12. marta 2003. i da je to poslednji put tražio pokojni advokat Srdja Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)