U trendu

Nemaju argumenata za žalbu na oslobadjajuću presudu

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je večeras da žalba predstavnika Haškog tribunala na njegovu oslobadjajuću presudu teško da može dovesti do nekog rezultata.

„Valjda će se žaliti ali nemaju nikave argumente, prema tome teško da nešto mogu postići“, rekao je za televiziju N1 Šešelj, koga je ranije danas Haški tribunal oslobodio optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.
 
On je naveo i da ga niko od bivših kolega iz SRS a koji su danas u Srpskoj naprednoj stranci nije zvao tokom dana a najavio je i da će podneti žalbu protiv Hrvatske zbog zabrane ulaska u tu zemlju.

„Žaliću se njihovoj višoj instanci, da li je to Upravni sudu ili kako se već zove ta instanca saznaću uskoro…planirao sam da odem u Zagreb i da prošetam Trgom bana Jelačića, da odem u gradsku kafanu, razgledam knjižare…“, rekao je Šešelj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske ranije danas je zabranilo Šešelju ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka, a premijer Tihomir Orešković je izjavio da će lider radikala biti uhapšen ako dodje u Hrvatsku.

Haški tribunal oslobodio je Šešelja optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.
 
Šešelj je oslobodjen krivice za zločine protiv čovečnosti – progon nesrba na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi; deportaciju i prisilno premeštanje kao i za kršenje zakona i običaja rata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.