U trendu

Nije održana sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu o smeni rektora Arsenijevića

Na Univerzitetu u Kragujevcu danas nije održana sednica Saveta na kojoj je trebalo da se raspravlja o rešenju ministra prosvete Mladena Šarčevića o smenjivanju rektora tog univerziteta Nebojše Arsenijevića, jer nije bilo kvoruma.

Kako saznaje agencija Beta u Rektoratu, na sednicu je došlo osam članova Saveta, a za rad je bila potrebna polovina članova.

Savet Univerziteta ima 19 članova, ali nikada nije radio u punom sastavu, jer Ministarstvo prosvete nije delegiralo tri člana, tako da je uvek funkcionisalo sa 16 članova.

Krajem prošle sedmice je osam od 19 članova Saveta podnelo ostavke.

Savet Univerziteta u Kragujevcu je prošle nedelje uputio poziv premijerki Ani Brnabić i ministru Šarčeviću da prisustvuju sednici.

U pozivu se navodi da je ministar pozvan da lično obrazloži akt koji je doneo 4. juna (o smenjivanju rektora), a premijerka da svojim prisustvom sednici „učini čast“, s obzirom da je javno ukazala da Savet ne poštuje i zloupotrebljava autonomiju Univerziteta.

Pojedini mediji preneli su da Savet neće odlučivati o rešenju o smenjivanju rektora Arsenijevića već samo treba da ga primi „k znanju“ i izabere njegovog naslednika na toj funkciji, koji bi do daljeg bio u „v. d. stanju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.