U trendu

Nikodijević:Tri puta više otpada posle Bir festa

BEOGRAD – Nakon završetka Bir festa na beogradskom Ušću komunalne službe su sakupile tri puta više sekundarnog i reciklažnog otpada nego lane, izjavio je danas predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Tokom obilaska radova na prikupljanju otpada, Nikodijević je rekao da je prikupljeno oko 216.000 limenki koje su građani odložili, više od 14.500 plastičnih flaša, kao i više stotina kilograma druge vrste otpada.

„Ova aktivnost je samo ogledni primer kako u budućnosti treba da izgleda primarna selekcija i prerada otpada, a u skladu sa strategijom koju je izradio gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine“, rekao je Nikodijević, saopšteno je iz gradske skpštine.

Ideja je, kako je dodao, da se u svim stambenim naseljima i privrednim zonama postavi dovoljan broj kontejnera za primarnu selekciju otpada, a koji bi potom bio recikliran u „reciklažnim dvorištima”.

Danas, prema njegovim rečima, ima tri takva dvorišta u užem jezgru grada, dok je primarni cilj da ih ima svaka beogradska opština.

„Svest građana o odlaganju reciklažnog otpada postaje sve veća, kao i činjenica da na dva miliona ljudi predstavlja ozbiljan prihod u budžetu grada Beograda, a ta sredstva bi se dalje ulagala u unapređenje sistema zaštite životne sredine“, rekoa je Nikodijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar