U trendu

Nikolić: Bilo bi 'prirodno' da budem kandidat SNS

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da kao predsednik Republike Srbije ima podršku premijera Aleksandra Vučića, navodeći da još nije odlučio da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima, ali da bi bilo „prirodno“, ako se kandiduje, da bude kandidat Srpske napredne stranke (SNS).

„Kad dodje vreme za kampanju, onda ćete znati da li se kandidujem i čiji sam kandidat. Naravno da bi prirodno bilo da ako se kandidujem, budem kandidat SNS-a“, rekao je Nikolić novinarima u Kniću pošto mu je uručena Povelja počasnog gradjanina te opštine.

Nikolić je kazao da ima još „predsedničkog posla“, a da će, ako se kandiduje za predsednika Srbije, prestati da se bavi poslom predsednika kad dodje vreme za kampanju.

„Kad dodje vreme da se raspisuju predsednički izbori i vreme za kandidaturu, videćemo ko će imati čiju podršku i ko će biti kandidat“, rekao je Nikolić i dodao da je ponosan na ono što je uradio obavljajući funkciju predsednika Srbije.

On je dodao da zna da će opozicija pronaći zamerke na njegov rad, dodavši da u opoziciji primećuje jasnu podelu na one koji bi više voleli da u Srbiji bude dominantna istočna politika i na one koji bi voleli da bude dominantna zapadna politika.

„Ja sam čovek koji je sastavio i istočnu i zapadnu politiku i mislim da nisam stvorio nijedno neprijateljstvo Srbiji, nego samo mnogo veća prijateljstva nego što su bila do sada“, rekao je predsednik Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.