U trendu

Nikolić i Cerar razgovarali o unapredjenju ekonomske saradnje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Slovenije Miro Cerar istakli su danas da dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose i naglasili potrebu za intenziviranjem ekonomske saradnje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Nikolić je rekao da privredna saradnja Srbije i Slovenije ima posebne mogućnosti zbog tržišta sa kojima Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini, jer to otvara prostor da sa zajedničkim proizvodom izadju na treća tržišta.

On je naglasio da je želja Srbije da bude u Evropskoj uniji i da je pomoć Slovenije dragocena na putu punopravnog članstva. Nikolić je ipak istakao da je EU u krizi, pa čak i njeni fundamentalni principi.

„Srbija ima poglavlja koja drugi nisu imali, neki uslovi su čak i ponižavajući. Mi, sa druge strane, uvodimo evropske principe i vrednosti i u skladu sa tim uredjujemo državu. Vlada radi mnogo i u okolnostima u kojima se nalazi je vrlo uspešna, a o tome govori uvažavanje i poštovanje iz celog sveta“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Vlade Slovenije Miro Cerar zahvalio je Nikoliću na srdačnoj dobrodošlici i istakao da je Srbija faktor stabilnosti celog regiona.

On je rekao da su konkretni razgovori u Srbiji vodjeni na ministarskom nivou, kao i da mu je drago da se ljudi iz dve zemlje razumeju.

Premijer Slovenije je naglasio da su migracije veliki izazov za Evropu i da EU mora da nadje sveobuhvatno rešenje za migrantsku krizu.

Cerar se saglasio Nikolićem da ekonomska saradnja treba još više da se razvija.

On je istakao da će nakon susreta dve vlade i sastanak privrednika dve zemlje sasvim sigurno dati konkretne rezultate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar