U trendu

Nikolić i Si: Zajedno za očuvanje suvereniteta i jačanje ekonomskih odnosa

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Kine Si Djinping izjavili su danas na sastanku u Beogradu da će nastaviti tradicionalne prijateljske odnose koji će doprineti i boljoj ekonomskoj saradnji dveju zemalja, kao i da će zajedno raditi na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

„Mi smo vaš pouzdan partner“, poručio je Nikolić Siju i dodao da je uloga Kine u omogućavanju boljeg života gradjanima Srbije nezamenjiva.

Nikolić je rekao da će se Srbija truditi da prijateljstvo koje su zasnovali preci nastavi i ostavi budućim generacijama.

„Srbija je zemlja kojoj ne treba pomoć, samo joj treba pomoć da počne da radi“, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je Kina velika država koja nema sukob interesa i koja menja svetski i ekonomski poredak, a ne meša se u unutrašnju politiku drugih zemalja.

Si je rekao da je Kina spremna da uloži napore da nastavi tradicionalno dobre odnose i da to prijateljstvo podigne na viši nivo.

Kina i Srbija, prema njegovim rečima, zajedno rade na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i na uspostavljanju mira u svetu, kao i na izgradnji ne samo zajednice interesa, nego i zajednice sudbina, Srbije i Kine, ali i celog sveta.

„Zajedno se iz generacije u generaciju borimo za očuvanje suvereniteta, bezbednosti i teritorijalnog integriteta svojih zemalja. Naš i vaš narod su spremni da zajedno daju doprinost očuvanju svetskog mira, razvoja i zajedničkog prosperiteta“, rekao je Si.

Pre početka sastanka drugog dana posete Beogradu, Nikolić je kineskog predsednika dočekao ispred Palate Srbija u Beogradu, uz počasnu topovsku paljbu, gardu i intoniranje himni dveju zemalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar