Nikolić: Ne mogu se na vojsci prelamati mere štednje

Vojska je stub svih politika, ne samo bezbednosti, već i ekonomske politike i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Ko ne želi svoju vojsku, taj će zažaliti što ima tuđu“, rekao je Nikolić novinarima nakon što se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti predsednika Kube Fidela Kastra u ambasadi te zemlje u Beogradu i dodao da će danas imati razgovore sa ministrom odbrane (Zoranom Đorđevićem), da vidi „dokle se stiglo“, vezano za protest Vojnog sindikata.

„Očigledno da jedni izjavljuju jedno, drugi drugo i moramo da vidimo u čemu je problem i da vidimo da li može da bude rešen, a svakako da može i da treba da bude rešen“, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, svako ima pravo da protestuje i „svako protiv koga protestuje ili za koga misle da može da pomogne je dužan da se prema tome odredi i opredeli“.

Nikolić je rekao da je Vojska stub svih naših politika, ne samo bezbednosti, već da je vojska stub i ekonomske politike i da se ne mogu na njoj prelamati mere kojima „bismo dokazali da možemo dovoljno da uštedimo“.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar