najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nikolić: Postoji plan za rušenje Dodika

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsednika Milorada Dodika, ocenivši da se radi o personalizaciji problema kao svojevremeno u slučaju Slobodana Miloševića.

“U velikoj meri, nažalost, dešava se ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića – personalizuje se problem pa se kaže – sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće da bude dobro”, rekao je predsednik Nikolić u intervjuu za banjalučki RTRS.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji “nisu taj entitet”.

Za pokušaje, kako je rekao, uništavanja Republike Srpske saznao je u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost  Srpske velika.

“Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti”, rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin – da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugerisalo ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.

Predsednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika.

“Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH”, poručio je Nikolić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike