U trendu

Nikolić razgovarao s ambasadorom Alžira

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu s ambasadorom Alžira Abdelamidom Šebšubom i tom prilikom izjavio da se politika Srbije prema Alžiru neče promeniti posle parlamentarnih izbora.

„Nikolić je istakao da izbori koji će u Srbiji biti održani 24. aprila neće doneti nikakvu promenu u politici naše zemlje prema Alžiru, i u rešenosti Srbije da odlučno i konstantno unapredjuje odnose sa tom prijateljskom zemljom“, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Nikolić je zahvalio na principijelnom stavu Alžira da ne prizna nezavisnost Kosova i izrazio nadu da Alžir, ako se za dve godine bude ponovo postavilo pitanje prijema Kosova u Unesko, neće biti uzdržan, nego da će „podržati princip da ako neka država ne postoji, onda ne može biti ni članica jedne takve organizacije“.

Ambasador Šebšub je rekao da je „ubedjen da će njegova zemlja pažljivo saslušati argumente Srbije koje će predočiti Nikolić“.

Šebšub je uručio Nikoliću zvaničan poziv predsednika Alžira da poseti tu zemlju, istakavši bi to bio prvi put u istoriji da predsednik Srbije dolazi u posetu Alžiru.

„Ambasador Alžira je dodao da smatra da će poseta predsednika Nikolića predstavljati zamajac unapredjenja odnosa dve zemlje i da se već radi na izradi nekoliko bilateralnih sporazuma iz oblasti IT tehnologija, borbe protiv trgovine narkoticima i organizovanog kriminala, borbe protiv terorizma, kao i iz oblasti kulture i sporta“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar