U trendu

Nikolić: Sankcije ne donose efekat

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da uvodjenje sankcija prijateljskim zemljama ne donosi nikakav efekat, već samo pogoršava položaj najugroženijih slojeva stanovništva, saopštila je Kancelarija predsednika Srbije.

„Naša namera da budemo punopravni član EU je iskrena, ali nas neprestano suočavaju sa uslovima da se ta naša želja ostvari. Kada bismo našim iskrenim prijateljima uveli sankcije, to nam ne bi donelo nove prijatelje, već bismo, osim prijateljstva, izgubili veliku podršku u medjunarodnim odnosima“, rekao je Nikolić tokom sastanka sa potpredsednicom Vlade Namibije i ministarkom spoljnih poslova Netumbom Nandi Ndaitve.

On je dodao da sankcije ne donose nikakav efekat, sem što pogoršavaju položaj najugroženijih slojeva stanovništva, navodi se u saopštenju.

Nikolić je dodao da se Srbija bori ne samo za principe na kojima zasniva svoju državu, već i za univerzalne principe na kojima počiva medjunarodna zajednica.

„Mi smo primer primene dvostrukih standarda u međunarodnim odnosima i za nas su spremljeni uslovi koji ne važe za druge. Ako pet zemalja EU nema nikakve posledice zbog nepriznavanja Kosova, zašto bi Srbija trpela posledice zato što ne može da prizna nezavisnost?“, upitao je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.