U trendu

Nikolić u Zagrebu krajem godine

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otputovaće verovatno krajem godine u Zagreb u prvu zvaničnu posetu toj državi od kada je postao predsednik, saznaje Danas u diplomatskim krugovima uključenim u dogovaranje uzajamnih poseta najviših zvaničnika dve zemlje.

Kako navodi Danas, zvanična poseta Zagrebu bila je tema nedavnog razgovora Nikolića i Grabar Kitarovićeve u Njujorku, tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Izvori lista dodaju da bi do tada, u oktobru, Nikolić trebalo da se sastane s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović u okviru regionalnog procesa „Brdo Brioni“, na kojem će glavna tema biti bezbednost, konkretno – izbeglička kriza.
 
To bi, kako Danas dodaje, bio drugi put ove godine da se predsednici država jugoistočne Evrope sastaju u okviru procesa „Brdo Brioni“. U junu ove godine, u okviru istog procesa, Nikolić se prvi put sastao s Kolindom Grabar Kitarović od kada je postala predsednica Hrvatske.

Tomislav Nikolić od preuzimanja funkcije predsednika Srbije 2012. godine nije bio u zvaničnoj poseti Hrvatskoj, niti je u Beogradu ugostio najvišeg zvaničnika Hrvatske, navodi Danas i dodaje da je ista slučaj i sa zvaničnicima Bosnom i Hercegovinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.