U trendu

Nikolić zvao SRS na konsultacije

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da toj stranci stigao poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića na konsultacije o dodeli mandata za sastav nove Vlade Srbije i da će SRS predstavljati potpredsednik stranke Nemanja Šarović i generalna sekretarka Nataša Jovanović.

„Na vanrednoj sednici Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke jednoglasno je doneta odluka da izbornu listu Srpska radikalna stranka-dr Vojislav Šešelj na konsultacijama predstavljaju zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović i generalni sekretar Nataša Jovanović“, navodi se u saopštenju.

U pozivu predsednika Nikolića, koji je SRS dostavio medijima piše: „Obaveštavam vas da sam obavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste ‘Aleksandar Vučić-Srbija pobedjuje’ koji me je obavestio da je obezbedio većinu za izbor Vlade u Narodnoj skupštini. Pre nego što Narodnoj skupštini predložim kandidata za predsednika Vlade, spreman sam da saslušam vaše mišljenje“.

Konsultacije će biti održane u ponedeljak, 23. maja u 10.30 u Predsedništvu.

SRS je na parlamentarnim izborima održanim 24. aprila osvojio 22 poslanička mandata.

Nikolić je juče obavio konsultacije sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem. SNS je osvojila najviše mandata, 131.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar