Niš može sopstvenim sredstavima plaća protivgradne strelce

Šef niškog Štaba za vanredne situacije Žarko Ranković izjavio je da je grad Niš danas dobio dopis koji lokalnim samoupravama omogućava da iz sopstvenih sredstava plaćaju rad protivgradnih strelaca.

On je agenciji Beta kazao da je dopis stigao sa sastanka koji su održali predstavnici Republičkog hidrometerološkog zavoda, Državne revizorske institucije, Ministarstva finansija i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ranković je podsetio da je grad Niš tokom cele prošle godine pokušavao da pronadje način da odredjenu nadoknadu isplati strelcima, ali da su ga važeći propisi sprečili u tome.

On je kazao da je većina strelaca na području grada Niša odustala od tog posla zbog nadoknade koja mesečno iznosi svega 2.700 dinara.

“Prema informacijama kojima raspolažemo na području grada su trenutno u funkciji tri protivgradne stanice sa šest strelaca, dok je ostalih osam stanica van funkcije jer nemaju strelce”, kazao je Ranković i dodao da Niš nema uticaj na rad protivgradnih strelaca i da je za njih zadužen Republički hidrometorološki zavod koji im i plaća nadoknadu za rad.

Prema njegovim rečima, grad je proteklih godina jedino nabavljao protivgradne rakete kako bi ih stanice imale dovoljno.

Niška naselja Bubanj i Ledena stena i nekoliko niških sela ka Merošini juče popodne zahvatio je gradonosni oblak, a grad veličine zrna kukuruza padao je oko deset minuta i značajno je oštetio povrtnjake i voćnjake.

(Beta)

Ostavite komentar