najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Niš od danas sedište Vlade Srbije

Privremeno sedište Vlade Srbije od danas će biti u Nišu, gde će biti održan i srpsko-albanski biznis forum, a premijer Aleksandar Vučić će razgovarati sa građanima tog grada i obići jug Srbije.

Kako je ranije najavljeno, Vlada Srbije zasedaće u gradu na Nišavi do 19. oktobra i to će biti prvi put da kabinet premijera funkcioniše van Beograda.

Predviđeno je da prvog dana boravka u Nišu premijer sa članovima Vlade održi sastanak sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Sutradan, u petak, biće održan Poslovni forum Srbija – Albanija, kojem će prisustvovati i albanski premijer Edi Rama, a na kojem se očekuje učešće 200 domaćih firmi i oko stotinak kompanija iz Albanije.

Istog dana premijer će imati radni sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Takođe, 14. oktobra predviđen je obilazak kasarne „Aerodrom“ i ručak sa pripadnicima 63. Padobranskog bataljona – povodom Dana padobranaca, a nakon toga planiran je i obilazak Kliničkog centra Niš i Elektronskog fakulteta.

U narednim danima premijer i ministri obavljaće svoje poslove u Nišu, ali će obići i Grdelicu, Vranje, Vladičin Han i Surdulicu, kao i Leskovac, Vlasotince, Prokuplje, Kuršumliju, Žitorađu, Nišku banju, Belu Palanku i Svrljig.

Tokom narednih dana u Gradskoj kući biće održani i bilateralni sastanci i prijem građana.

Tokom višednevnog rada u Nišu, članovi Vučićevog kabineta razgovaraće sa sagovornicima o privredi, međunarodnoj saradnji, trgovini, politici, ali i miru, stabilnosti i boljim odnosima u regionu.

Kako je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, razgovori će se voditi i sa predstavnicima Evropske unije i ambasadorima.

Inače, premijer i ministi spavaće u jednoj od niških kasarni.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike