U trendu

Niš ostao bez Kulturnog leta

Manifestacija „Niško kulturno leto“, iako najavljena, ipak neće biti održana, rečeno je danas agenciji Beta.

U niškoj Upravi za kulturu kažu da se od odustalo od namere da se tokom svih letnjih meseci na više lokacija u gradu održavaju koncerti, izložbe i predstave, zbog komplikovane procedure javne nabavke svega onoga što je potrebno za organizovanje kulturnih dešavanja

„Nabavka rasvete, ozvučenja, bine i svega drugog što je potrebno za realizaciju koncerata i predstava ne bi mogla da bude završena pre sredine avgusta. U tom slučaju bi se ‘Niško kulturno leto’ poklopilo sa Filmskim susretima i Nišvil džez festivalom, a to ne želimo“, izjavio je za Betu načelnik Uprave za kulturu Nebojša Stevanović.

On je rekao da će predstava i koncerata na gradskim trgovima i ulicama u Nišu biti, ali tokom jeseni i zime.

„Manifestacije će biti organizovane kada se za to budu stekli uslovi. Za ovu namenu su iz budužeta grada obezbeđena 2,2 miliona dinara“, rekao je Stevanović.

Kako je dodao, grad će narednih meseci posredstvom Niškog kulturnog centra pokušati da nabavi sopstveno ozvučenje, rasvetu i binu, kako te rekvizite ne bi iznova i iznova iznajmljivao.

Prema prvobitnoj zamisli „Niško kulturno leto“ trebalo je da krene tokom juna i završi se u avgustu, a učesnici i organizatori bili bi zaposleni u niškim gradskim ustanovama kulture.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.