U trendu

Nišlija bacio mačku u reku, sad mu preti paprena kazna ili robija (uznemirujući snimak)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova brzom i efikasnom akcijom , juče su identifikovali i pronašli četrdesetjednogodišnjeg muškarca iz Niša koji se sumnjiči da je u jednom restoranu zlostavljao mačku i bacio u reku.

– Policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu protiv četrdesetjednogodišnjaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja – navela je Policijska uprava u saopštenju.

Policija je reagovala nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak surovog zlostavljanja životinje koju osumnjičeni muškarac hvata, dok ga za sada neidentifikovana osoba podstrekava rečima: „Baci je da vidimo da li ume da pliva!“

Grupa Nišlija odmah po saznanju za ovaj događaj, pokušala je da pronađe životinju u nadi da je preživela ali za sada nema informacija da li je mačka preživela.

Za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja, naročito ako je u pitanju zaštićena vrsta, predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine. Novčane kazne kreću se u rasponu od 1.200 do milion dinara

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)