U trendu

Njih dvoje su glavni kandidati za mesto gradonačelnika Beograda

Pored aktuelne predsednice Opštine Savski venac Irene Vujović, glavni kandidat za mesto gradonačelnika Beograda je gradski menadžer Goran Vesić.

Nakon beogradskih izbora, koji su održani početkom marta, situacija se polako kristališe, a Vesić i Vujović trenutno figuriraju kao najozbiljniji kandidati, ali se čeka da preseče predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, navodi „Blic“ pozivajući se na neimenovane izvore iz vrha vlasti.

Kako je Vučić u izjavama pre izbora, na kojima je ubedljivo pobedila SNS, nagovestio da aktuelni gradonačelnik Siniša Mali verovatno neće ostati na čelu grada, najverovatniji kandidat na tu funkciju bio je nosilac liste Zoran Radojičić.

Međutim, list navodi, pozivajući se na nezvanične informacije, da načelnik Dečje bolnice u Tiiršovoj definitivno neće sesti u fotelju gradonačelnika.

S druge strane, ističe „Blic“, Vujović je još pre izbora pominjana kao jedna od najizglednijih opcija za mesto gradonačelnika Beograda, dok su afere koje su Malog izbacile iz trke, zaobišle Vesića, što je glavni razlog za njegov ostanak u igri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)