U trendu

Nosioci pokrajinskih lista da budu funkcioneri iz Vojvodine

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin pozvao je danas sve političke stranke da na pokrajinskim izborima kao nosioce lista kandiduju one funkcionere koji imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine u poslednjih nekoliko godina i da tako pokažu da će tema tih izbora zaista i biti Vojvodina.

„Partije bi tako jasno stavile na uvid gradjanima ko će voditi pokrajinu u slučaju da njihova stranka udje u vlast. One stranke koje ne prihvate ovaj predlog jasno će pokazati da u Vojvodini nemaju kvalitetne kadrove, a samim tim i da nisu sposobne da odlučuju o njoj“, naveo je Vasin u saopštenju.

On je ocenio da bi prihvatanjem tog predloga svaka politička stranka pokazala da zaista želi izbornu trku u kojoj će se pričati o Vojvodini.

Vasin je optužio Srpsku naprednu stranku da je odlukom da se parlamentarni izbori održe u isto vreme kada i pokrajinski i lokalni, želela da se gradjani izjašnjavaju za ili protiv njenog predsednika Aleksandra Vučića, umesto da se na pokrajinskim izborima opredeljuju o pitanjima vezanim za Vojvodinu, a na lokalu o pitanjima razvoja njihovog grada ili opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar