U trendu

Nova autobuska i tramvajska stajališta u Belvilu

U blokovskom naselju Belvil postavljena su nova autobuska i tramvajska stajališta i semafor, a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je Grad Beograd za to izdvojio 8, 5 miliona dinara.

Vesić je najavio i da će ove godine na Novom Beogradu broj parking mesta biti povećan za skoro 1.000. Danas su inače postavljena su dva autobuska i dva tramvajska stajališta.

Autobuska stajališta postavljena su na zahtev građana koji žive u Belvilu, rekao je Vesić i dodao da je sada zaista rešen veliki problem, jer su tim građanima autobuska stajališta bila veoma udaljena i nisu mogli da koriste javni prevoz na pravi način.

„Ova investicija nas je koštala 8, 5 miliona dinara“, istakao je Vesić i dodao da je ta investicija smo deo onoga što gradska vlast ulaže u Novi Beograd.

Kako je naglasio, ove godine će na Novom Beogradu broj parking mesta biti povećan skoro za 1.000.

„Uradili smo u Bulevaru Zorana Đinđića oko 300 parking mesta, u delu od Milentija Popovića pa skoro do arene“, rekao je on i najavio da se za narednih desetak dana kreće sa proširenjem parking mesta u tom bulevaru.

Vesić je rekao da će novi generalni urbanistički plan omogućiti da se Novi Beograd brže razvija, te da se očekuje da će u narednom periodu početi radovi na lokaciji bivšeg IMT-a.

„Kao što sami znate, kreće autobuska stanica u bloku 42 i parking u bloku 43“, rekao je on i precizirao da je ta investicija vredna više od 200 miliona dinara.

Podsetivši da je pre nekoliko dana potpisan ugovor o izgradnji pristupnih saobraćajnica mostu na Adi, od Tošinog bunara do ulice Đorđa Stanojevića, on je rekao da je vrednost te investicije 13, 5 miliona evra.

U okviru novog generalnog plana stvoreni su preduslovi za investicije u bloku 26, naveo je gradski menadžer i dodao da će, osim toga, nekoliko drugih blokova biti stavljeni u funkciju.

„Građani Novog Beograda mogu da očekuju da se u narednom periodu njihova opština razvija i da su zaista poslednjih godina stvoreni uslovi da Novi Beograd nastavi da se razvija onako kako se razvijao pre desetak godina“, dodao je Vesić.

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak je rekao da je postavljanje novih stajališta pravi primer kako Grad Beograd u saradnji sa građanima želi da poboljša život i svakodnevnicu sugrađana na Novom Beogradu.

„Želimo da upravo ovako ujedinjeni, zajedno sa građanima svakoga dana uradimo mnogo za njih, da im olakšamo svakodnevnicu i da njihov život u narednim godinama bude mnogo lakši i bolji“, istakao je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.