U trendu

Nova oprema za polikliniku u Obrenovcu

OBRENOVAC – U dijagnostički centar Obrenovac stigla je nova oprema – novi multislajsni skener koji će u mnogome olakšavati budući rad te zdravstvene ustanove.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je novi skener dobijen kao donacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i dodao da će zahvaljujući novoj opremi, stanovnici koji nemaju zdravstveno osiguranje imati priliku da se pregledaju.

„Nekoliko koraka nas deli od prijema novih pacijenata u novoj poliklinici, a prvi je da se rendgen blok koji je sada dobio ove moćne mašine i aparate primi od strane instituta Vinča“, rekao je Čučković.

Druga stvar je konkurs za prijem medicinskog i nemedicinskog osoblja koji će opsluživati specijaliste sa KBC-a Zemun, naveo je i izrazio nadu da će taj proces biti završen tokom aprila i maja.

„Nakon dozvole iz Ministarstva zdravlja, odnosno zdravstvene inspekcije ovaj objekat će poceti da radi i prima nove pacijente. Dogovor je da radi u jednoj smeni i da se u ovih 11 ambulanti može pregledati do 50 pacijenata dnevno, što će na godišnjem nivou iznositi onaj broj ljudi koji odlazi u Beograd na preglede“, rekao je Čučković, navodi se na opštinskom sajtu.

Na taj način, dodao je, Obrenovčani će imati nivo komfora i zdravstvene zaštite koji do sada nisu imali.

Direktor Doma zdravlja Obrenovac Obrad Isailović izrazio je zadovoljstvo zbog nove opreme, navodeći da je Obrenovac na to čekao desetinama godina.

„Pored radiološke i skener dijagnostike, rendgena i mamografije mi ćemo ovde imati ukupno 11 specijalistickih pregleda. Sve preglede zbog kojih su naši pacijenti morali da idu u Beograd, sada će moći da obave ovde i u mnogome ćemo olakšati pristup pacijentima“, naveo je Isailović.

Kako je rekao, za sve ljude koji nemaju zdravstveno osiguranje trudiće se da organizuju dane u nedelji kada će raditi bitne preglede za njih.

„Znači sve ono što im je potrebno, bez obzira da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje“, naglasio je Isailović i dodao da će nova poliklinika raditi pod pokroviteljstvom Kliničko-bolničkog centra Zemun.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.