U trendu

Nova sednica Skupštine Beograda u sredu

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 8. jun, sednicu gradskog parlamenta na čijem će dnevnom redu biti imenovanje direktora i članova upravnih odbora u nekim preduzećima čiji je osnivač grad kao i imenovanje jednog broja ulica u Beogradu, saopšteno je danas.

Pred odbornicima će se naći predlozi o dodeli naziva Bulevara maršala Tolbuhina i Generala Ždanova ulicama na teritoriji opštine Novi Beograd, Trg prijateljstva Srbije i Kine, i Ulica Konfučijeva, takodje na toj opštini, zatim Bulevar patrijarha Germana ulici na teritoriji opštine Voždovac i Ulica Endija Vorhola na opštini Čukarica.

Na dnevnom redu su predlozi odluka o podizanju spomenika kineskom filozofu Konfučiju i Džambilu Džambajevu, nekoliko predloga planova detaljne regulacije, Predlog dopuna programa obnove objekata javne namene na teritoriji Beograda, kao i Predlog odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu.

Odbornici će odlučivati i o promeni osnivačkih akata javnih preduzeća kojima je osnivač Grad Beograd, kao i o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2015. godinu.

Po skraćenom postupku razmatraće se razrešenja i imenovanja direktora i v.d. direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, kao i razrešenje i imenovanje školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar