U trendu

Novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora „Jugoistoka“ Darko Bulatović iz Srpske napredne stranke (SNS) izabran je danas za novog gradonačelnika Niša, dok je za njegovog zamenika izabran je gradski većnik Miloš Bandjur.

Za Bulatovića je glasalo 46 odbornika, od ukupno 61 u Skupštini grada Niša.

Nakon izbora Bulatović je poručio gradjanima Niša da će „dati sve od sebe kako bi grad postao regionalni privredni centar u kome će gradjani bolje živeti“.

„Jedan od mojih osnovnih zadataka biće dovodjenje novih investitora u Niš i otvaranje novih radnih mesta. Moramo da budemo na usluzi investitorima i moramo da im obezbedimo nove lokacije za izgradnju“, istakao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, predstoje ozbiljne organizacione promene Gradske uprave u Nišu i gradskih javih preduzeća kako bi se postigla njihova veća efikasnost.

„Umesto 11 gradskih uprava formiraćemo jednu upravu koja će koordinarati radom gradske administracije. Pokrenućemo i izmenu Statuta grada kako bi Gradsko veće imalo veći uticaj na rad javnih komunalnih preduzeća“, kazao je Bulatović.

On je kazao da će se u Nišu nastaviti izgradnja kapitalnih objekata poput Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Keleš“, ali i da će biti nastavljena izgradnja gradskih saobraćajnica i ostale komunalne infrastrukture.

Bulatović je rekao da će raditi na podsticaju preduzetništva i izgradnji naučno-tehnološkog parka kako bi Niš postao prepoznatljiv po stručnjacima, a ne po jeftinoj radnoj snazi.

Prema njegovim rečima, već od sutra biće promenjen rad „Parking servisa“ i intervenisanje „pauka“ biće svedeno na najmanju moguću meru.

Bulatović je najavio da će uvesti praksa razgovora sa gradjanima i to će činiti i on, ali i gradski većnici i načelnici uprava.

Predstavnici opozicije u niškoj Skupštini najveću primedbu imali su na to što je za gradonačelnika predložen čovek koji je još 2004. godine proglašen nesposobnim za rad u vojsci i penzionisan.

Odbornik pokreta „Dosta je bilo“ Radmila Popović zapitala se kako na najznačajnije mesto u gradu i posao koji zahteva izuzetan psiho-fizički napor može da bude izabran neko ko je proglašen nesposobnim za vojnu službu.

Odbornik Momir Bulatović sa liste „Iskreno za Niš“ rekao je da izbor Darka Bulatovića za gradonačelnika pokazuje da će gradom  upravljati Beograd i vrh SNS-a.

Bulatović je doveo u pitanje i diplomu novog gradonačelnika na Pravnom fakultetu u Nišu, jer mu je ovaj fakultet priznao dve godine večernje Vojne škole koja nema nikakve veze sa pravom.

Na konferenciji za novinare koju je održao nakon zasedanja gradske Skupštine Bulatović je izbegao da odgovori na pitanje novinara koje godine je diplomirao na Pravnom fakultetu, ali je istakao da je završio tri državne škole i dva fakulteta.

Za nove članove Gradskog veća na sednici Skupštine izabrani su: Branislav Kačar, Tijana Djordjević Ilić, Miloš Milošević, Mihajlo Zdravković, Igor Vojinović, Bojan Krstić, Jelena Mitrovski, Saša Živić i Svetozar Aleksov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar