U trendu

Novi incident na Kosmetu: Albanci oštetili vrata škole, pretili srpskoj deci

Grupa Albanaca upala je u utorak po podne u dvorište osnovne škole u Suvom Dolu kod Lipljana, oštetila ulazna vrata, a srpskoj deci pretila, izjavio je Tanjugu direktor škole Bratislav Đedović.

„Sve se desilo oko 17.15 sati. Nije bilo nastave, deca su bila u školskom dvorištu kada je jedna grupa Albanaca ušla u dvorište. Tada su decu isterali napolje i pretili im na albanskom i engleskom jeziku, govorili ružne reči“, rekao je Đedović.

Nasilnici su, kako je naveo, malo oštetili ulazna vrata i vrata obližnjeg magacina, lupali su nogama o vrata, vikali i posle toga otišli.

Do škole su došli u crnom džipu stranih registarskih tablica, rekao je Đedović.

„Deca su uplašena izašla iz dvorišta, pozvala su me pošto stanujem blizu. Pozvana je policija koja je izvršila uviđaj, a neka deca su u prisustvu roditelja dala izjave“, ispričao je direktor.

Đedović kaže da u ovoj osnovnoj školi u Suvom Dolu dosad nije bilo ovakvih incidenata.

„Nije se desilo do sada i malo smo zatečeni. To je bilo etnički čisto srpsko selo, sad ima nekoliko albanskih porodica, ali mi znamo da to nije od njih već od nekih koji su sa strane došli“, rekao je direktor, koji se nada da će sve „stati na ovome“.

Nastava će danas biti održana uz pojačano obezbeđenje, rekao je Đedović Tanjugu.

Kako infoslužba opštine Gračanica saznaje, zbog napada na srpsku decu u Suvom Dolu i demoliranja dela škole metalnim šipkama, policija je sinoć uhapsila četvoricu albanskih mladića starosti do 20 godina, navodi RTS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.