U trendu

Novi poduhvat slabovidog maratonca iz Kragujevca u Čikagu

ČIKAGO – Slabovidi maratonac Goran Nikolić iz Kragujevca započeo je prošle nedelje u Čikagu novi jedinstveni atletski poduhvat kojim namerava da za 77 uzastopnih dana istrči 77 punih maratona.

Time očekuje da će oboriti svoj prethodni Ginisov svetski rekord kada je 2016. godine trčao 55 maratona u 55 dana, saopštio je Generalni konzulat Srbije u Čikagu.

Pored podrške iz Srbije, Nikolić je dobio i podršku Eparhije Srpske pravoslavne crkve na Srednjem Zapadu, ovdašnje srpske zajednice, i fudbalskog kluba „Ćicago Fire“ na čelu sa trenerom Veljkom Paunovićem.

Pokrovitelj ovog poduhvata je i Rotary International, te je maratonca Nikolića tim povodom primio novoizabrani predsednik Mark Danijel Maloni u svetskom sedištu ove organizacije u Evanstonu.

Ovaj atletski poduhvat ima i humanitarni karakter.

Sva prikupljena finansijska sredstva će biti upotrebljena za finansiranje završetka izgradnje sportske hale u Kragujevcu koju će za sportske pripreme koristiti i paraolimpijci.

Goran Nikolić trči svako jutro u sedam časova na stazi u neposrednoj blizini srpskog manastira Nova Gračanica u predgrajdu Čikaga.

(Tanjug)

Napišite komentar