U trendu

Novinar Filip Mladenović greškom privodjen u Prijepolju pod lažnom optužbom

Novinaru iz Beograda Filipu Mladenoviću je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu uručen danas poziv za ročište u gradjanskoj parnici i saopšteno mu je da se, ipak, ne radi o krivičnom delu nasilje u porodici, zbog čega je ranije privodjen na granici sa Crnom Gorom.

Filipovića je, u noći 15. na 16. jula, u vozu koji se saobraća na relaciji Bar – Beograd, granična policija u Prijepolju privela pod obrazloženjem da se nalazi na poternici i uručila mu poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku.

Policajci su mu saopštili da se radi o krivičnom delu iz člana 194 Krivičnog zakonika koji se odnosi na nasilje u porodici.

Nakon toga su oslobodili Filipovića koji se potom autobusom iz Prijepolja vratio u Beograd.

„U sudu su mi rekli da se radi o ‘sistemskoj grešci’, te da je u pozivu navedeno i drugo ime ali je JMBG bio moj. Zbog toga su me i policajci priveli u Prijepolju“, kaže Mladenović za Betu.

On je dodao da je zbog nečije nepažnje pretrpeo maltretiranje zbog nasilnog silaska iz voza, privodjenja i potom višestanog putovanja do Beograda. Najteže mu je, ipak, bilo zbog sumnje da se protiv njega vodi istraga zbog nasilja u porodici.

„Ovakva situacija je nedopustiva u svakoj pravnoj državi. Da li zbog nečijeg nemara sada svi gradjani Srbije treba da strepe pri prelasku granice? Sud i policija moraju da nadju načina da privode pravdi one koji odbijaju da prime sudske pozive, a da se pritom ne dešavaju situacije poput ove, u kojoj stradaju nedužni ljudi“, rekao je Mladenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar