Novinari protestovali ispred Vlade Srbije tražeći smenu ministra odbrane

Protest pod sloganom “Novinari ne kleče/predsedniče Vlade održite obećanje” održan je večeras u Beogradu ispred zgrade Vlade Srbije, a oko 200 predstavnika medija ukazalo je na loš položaj novinarske profesije, kao i na to da ministar odbrane Bratislav Gašič još nije smenjen nakon seksističkog ispada prema novinarki televizije B92. 

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović rekao je večeras da će se novinari okupljati sve dok predsednik Vlade ne ispuni svoje obećanje da Gašić više neće biti ministar i najavio da će se, ako je potrebno, protesti organizovati svakog ponedeljka. 

“To što obećanje nije ispunjeno i što je Gašić još uvek ministar pokazuje kakav je odnos države prema medijima”, kazao je Obradović.

Novinarka nedeljnika “Vreme” Tamara Skroza poručila je da je novinarska profesija časna i da to nikada ne treba zaboraviti.

“Svaki put kada vam ne produžavaju ugovore, svaki put kada vas tretiraju kao stoku, kada ne odogovaraju na vaša pitanja, kada vas zovu telefonom, setite se da oni ne postoje bez nas”, kazala je Skroza.

Ona je pozvala premijera da ispuni svoje obećanje.

“Narodna izreka kaže ‘Čovek se drži za reč, a vo za rogove’, odlučite šta ste”, kazala je Skroza.
 
Skup pod nazivom “Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade održite obećanje” održan je i u Novom Sadu na Trgu slobode, dok je u Nišu organizovan ispred Narodnog pozorišta. Novinari su se okupili i u Kragujevcu, Boru i u Vranju.

(Beta)

Ostavite komentar