U trendu

Novogodišnja svetla u Beogradu „sakrila“ 10 vrtića (video)

Od 800 miliona dinara potrošenih za novogodišnu rasvetu od 2014. do danas, moglo je biti sagrađeno 10 vrtića. Ili recimo da se izgradi osam vrtića i poprave ispucale ploče na pešačkim stazama u centru grada – oko Hrama Svetog Save i u Knez Mihailovoj ulici, sugerišu građani.

Ali gradska vlast odlučila se da, upravo na ovim lokacijama, ukrasi grad najblještavijom dekoracijom do sada.

Iz godine u godinu Beograđani se čude ciframa koje se izdvajaju za novu rasvetu, a koje su sve paprenije, do neverovatnih 340 miliona dinara ove godine za još ukrasa, plus cena popravke onih starih, pa onda treba platiti i montažu svega toga. A kad se svetla uključe stižu novi troškovi za struju.

Sve to prevazilazi i onih 800 miliona koliko je utrošeno za nabavku sijalica, lančanica i ostalih ornamenata.

Šta ta brojka zapravo znači možda je jasnije ako se izračuna da je za ovaj novac mogli bit izgrađeno oko 10 novih vrtića.

Kada se kao prosečna cena uzme 77 miliona koliko je bilo namenjeno za izgradnju predškolskog objekta na Altini. Izgradnja tog vrtića završena je pre mesec dana a najavljeno je da će biti useljen najkasnije do kraja godine.

Konačna cena tog objekta popela se na oko 90 miliona dinara. Čak i po toj ceni moglo je biti izgrađeno oko osam vrtića za smeštaj sve dece koja su još uvek na listi čekanja i da ostane dovoljno novca za popravku pešačkih staza oko Hrama Svetog Save koje ugrožavaju bezbednost građana.

(Aleksandra Popović, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar