U trendu

NPSS će podneti krivične prijave protiv Stefanovića

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević izjavio je danas da će taj sindikat sutra podneti krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika, jer su zapečatili prostorije sindikata.

On je na skupu ispred Vlade Srbije izjavio i da će o incidentu, kada im je zabranjeno da udju u svoje prostorije, obavestiti i tužilaštvo.

Vidojević je kazao i da su nakon što su im zapečaćene prostorije i zabranjen ulaz, njihove stvari remeštene i da su primetili da je neko preturao po sudskim spisima 1.200 njihovih članova.

Upitan zašto je na protestu ispred Vlade Srbije mali broj ljudi, a najavljen je masovni protest, Vidojević je kazao da su mnoge njihove kolege zastrašene.

„Ogroman je pritisak na ljude na terenu. Juče su poslali depeše, prozivali po imenu i prezimenu. Ovo je poslednja iskrena sindikalna borba u Srbiji“, kazao je Vidojević novinarima.

On je dodao da cilj protesta nije bio politizacija ili iznošenje zahteva, već da javnosti predstave koliko je policija urušena i koliki je pritisak na nju, i da su zbog toga pozvali 58 političkih organizacija da prisustvuju protestu.

Pozivu se jedino odazvao lider „Dosta je bilo“ Saša Radulović, koji je kazao da se u Srbiji „seje strah, partokratija izjeda sve“ i da se „ljudi izbacuju sa posla bez ikakvih kriterijuma“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.