U trendu

NS: Ostavka direktora KC, smena direktorke Dečje bolnice

NOVI SAD – Direktor Kliničkog centra Vojvodine Petar Slankamenac podneo je ostavku, potvrđeno je Tanjugu, a dužnosti je razrešena i direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine (Dečja bolnica) u Novom Sadu Jadranka Jovanović Privrodski.

Direktora Kliničkog centra će na toj dužnosti zameniti Edita Stokić, koja trenutno obavlja funkciju pomoćnika direktora KCV za zdravstvenu delatnost, odlučila je danas Pokrajinska vlada.

Dosadašnji direktor KCV za nekoliko meseci trebalo bi da ode u penziju, a nezvanične informacije govore da je razlog njegove ostavke prošlogodišnja afera, kada je zaposlio svoju ćerku Sonju Slankamenac.

Agencija za borbu protiv korupcije, naime, preporučila je tada njegovu smenu, jer je u leto 2018. godine na neodređeno vreme zaposlio svoju ćerku u KCV, a prethodni nije obavesctio Agenciju o sukobu interesa.

Doktor Slankamenac je tada izjavio da je „tek 30. novembra primio pravno mišljenje da je trebalo da prijavi sukob interesa“, što je posle i Umesto smenjene direktorke Dečje bolnice Jadranke Jovanović Privrodski za v.d. direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na šest meseci vlada je imenovala Jelenu Antić, specijalistu dečije hirurgije, potvrđeno je u pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.