U trendu

NUNS: Brutalni pritisci na novinare KRIK-a, nakon optužbi stigle i pretnje preko društvenih mreža

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorilo je danas da su napadi tabloida i državnih funkcionera na istraživački portal KRIK, još jedan u beskrajnom nizu, kako je navedeno, brutalnih pritisaka na novinare poslednjih godina, koji su zasnovani na lažnim i tendecioznim tvrdnjama, kao i da su nakon tih optužbi upućene pretnje novinarima KRIK-a preko društvenih mreža.

NUNS je naveo u saopštenju da su napadi na KRIK zasnovani na „iskonstruisanim optužbama“ i  pružio punu podršku novinarima te redakcije u daljem radu na razotkrivanju kriminala i korupcije.

„Tabloid Srpski telegraf objavio je danas članak pod naslovom ‘Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba’, u kojem se lažno optužuju novinari KRIK-a da su nevenčanu suprugu Predraga Malog spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu“, navodi se u saopštenju.

NUNS je istakao da je Srpski telegraf uz tekst objavio i snimke sigurnosnih kamera koji navodno prikazuju kako novinar KRIK-a prati nevenčanu suprugu Malog, ali na snimcima, kako saopštavaju iz KRIK-a, nije njihov novinar već nepoznata osoba koja nema veze sa redakcijom.

„Uz to Milan Ladjević, glavni urednik ‘Srpskog telegrafa’, gostujući na TV Pink, na osnovu zloupotrebljenih snimaka sa sigurnosnih kamera i lažnih tvrdnji, optužio je KRIK da koristi ‘japansku metodu praćenja’ i da je deo nekakve tajne operacije ‘Omča’, koju navodno sprovode zapadne ambasade sa ciljem da sruše Aleksandra Vučića i SNS sa vlasti“, navodi se u saopštenju.

NUNS je kazao da su se optužbama da su novinari KRIK-a državni neprijatelji potom pridružili i funkcioneri Zorana Mihajlović, Goran Vesić, Miroslav Lazanski, Nikola Nikodijević, Miloš Vučević i Dubravka Filipovski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.