U trendu

NUNS da nadležni pronadju odgovorne za napad na novinarku u Indjiji

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvao je danas istražne organe da što pre identifikuju i sankcionišu odgovorne za napad na novinarku portala „Indjija kafe“ Vericu Marinčić.

NUNS je najavio da će u skladu sa Sporazumom o saradnji i merama za podizanje bezbednosti novinara čiji su potpisnici novinarska i medijska udruženja, tužilaštvo i MUP, obavestiti Republičko javno tužilaštvo o tom incidentu.

Novinarka portala „Indjija kafe“ napadnuta je prošlog petka u tom mestu kada su dvojica mladića vikala na nju i pretila joj iz automobila.

„Nisam znala da li se meni obraća, jer su mi obojica nepoznati. Medjutim, onda sam čula kako mi psuje majku i govori: snimaj sad, majku ti …“, kazala je Verica Marinčić agenciji Beta.

Ona je izrazila sumnju da je jedan od mladića vozač automobila koji je 26. juna u centru Indjije snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo.

„Taj video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju, jer je isti automobil više puta vidjen u gradu kako jurca“, kazala je Verica Marinčić.

Slučaj napada na novinarku je prijavljen policiji u Indjiji koja je odmah izašla na teren.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar