U trendu

NUNS osudio napad na vlasnika bujanovačke televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je danas osudilo napad na jednog od vlasnika bujanovačke televizije „Spektri“ Dželjaja Behljulija i zatražilo od tužilaštva postupak protiv napadača.

Kako je NUNS-u rekao suvlasnik tog medija, Nedžat Behljuli, povod za napad je uredjivačka politika televizije „Spektri“ koja je kritikovala predsednika Skupštine Opštine Bujanovac i predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua.

„Kritički smo bili nastrojeni prema Muslijuu povodom njegovog nastupa u vezi s Tačijem, Ramom i podrške izjavama o ‘Velikoj Albaniji’. Kritikovali smo ga i jer prima dve plate – kao predsednik Skupštine Opštine Bujanovac i kao predsednik Nacionalnog saveta, i ironično ukazivali da su njegova primanja veća od premijera i predsednika Srbije“, kazao je Behljuli.

Dodao je da je televizija „Spektri“ nedavno emitovala prilog o tome kako je sin Jonuza Muslijua otvorio kafić u prostoru koji je 15 godina bio sedište stranke njegovog oca  –  predsednika Skupštine Opštine Bujanovac.

Uprava televizije „Spektri“, koja emituje program na albanskom jeziku, saopštila je ranije da su Dželjaja Behljulija napali Jonuz Musliu i njegova dva sina, u subotu, 29. aprila, pre podne, u jednom kafeu u centru Bujanovca.

„Dok je Behljulji pio kafu, prišli su mu Muslijevi sinovi koji su počeli da ga vredjaju i prete fizičkim nasiljem. Do fizičkog sukoba nije došlo zahvaljujući prisebnosti drugih gostiju“, navelo je rukovodstvo televizije „Spektri“ koja je napad prijavila policiji, a ona o tome obavestila Tužilaštvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.