NUNS: Portal Standard.rs grubo prekršio novinarsku etiku

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas osudilo postupak odbornika Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda Nebojše Bakareca, koji je u autorskom tekstu za portal Standard.rs pokušao da diskredituje novinarke televizije N1.

„Nebojši Bakarecu, jednom od najpoznatijih političkih preletača očigledno je veoma zasmetala emisija televizije N1 ‘Oprostite mi moju prošlostć’ posvećena partijskim igračima koji, po rečima autorke, ‘kažu da su evoluirali i promenili uverenja, ali često menjaju samo stranku’ i čija se politička selidba odvija samo u pravcu prema vlasti“, naveo je NUNS u saopštenju.

Udruženje je dodalo da je portal Standard.rs nagrublje prekršio profesionalne i etičke standarde objavljivanjem teksta u kojem se Bakarec obračunava sa autorkom emisije, manipulišući podacima iz porodične biografije njene koleginice i prijateljice Maje Sikimić.

Udruženje novinara Srbije juče je takodje ocenilo da je portal Standard.rs postupio neetički i neprofesionalno.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Nema potrebe da se nerviramo.Pa svi dobro poznajemo to nedonosce,sto prelece iz Stranke u Stranku.Pa on nije vredan cak ni komentara njegovog misljenja o bilo cemu,i bilo kome.!!!Nebojsa Bakarec hahaha kakav fakin !!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike