U trendu

O povećanju plata u prosveti odlučiće nova vlada

Predstavnici četiri sindikata prosvetnih radnika danas su o poboljšanju materijalnog položaja razgovarali sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji im je rekao da će o tim pitanjima odlučivati nova Vlada Srbije.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković je posle sastanka prenela novinarima da je premijer naveo da ova Vlada i dalje smatra da je za nju obrazovanje na prvom mestu i da će svako izdvajanje za tu namenu biti veće u odnosu na ostala u javnom sektoru.

„To je nešto što je premijer u više navrata istakao kao i da vlada ostaje na tom kursu… ali ono što nas nije prijatno iznenadilo je to da se do formiranja nove vlade neće razgovarati o preciznim procentima ni ciframa, niti konkretno o bilo kakvom povećanju (plata)“, rekla je Janković.

Prema njenim rečima, do izbora, a ni do formiranja nove vlade neće moći da se zna sta će nova vlada imati kao plan za prosvetu, ali kako je dodala, sindikati do tada „neće ćutati“ i nastaviće da obaveštavaju i nadležne i javnost da su prosvetari najslabije plaćeni u javnom sektoru.

„Što se tiče sastanka nismo imali mnogo mogućnosti da pregovaramo jer je veoma jasan bio stav da ćemo sa novom vladom razgovarati o novcu“, precizirala je Janković.

Ona je najavila i da će Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije na sednici Glavnog odbora zakazanoj za 12. mart u Kruševcu doneti odluku o daljim koracima.

Na sastanku sa predstavnicima sindikata prosvetnih radnika bili su i ministri Srdjan Verbić, Kori Udovički i Zoran Vujović, dodala je Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar