U trendu

Obeležen Dan Rusije u Beogradu

Povodom ruskog nacionalnog praznika Dana Rusije, u ambasadi te zemlje u Beogradu održan je svečni prijem kojem su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić, srpski patrijarh  Irinej, više minisatarai u tehničkoj vladi i predstavnici diplomatskog kora.

Svečanim prijemom obeleženo je 25 godina od nastanka savremene Rusije i 1.154 godine postojanja ruske države.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin poručio je okupljenim zvanicama da je Srbija važan i pouzdan strateški partner Rusije na Balkanu i u čitavoj Evropi.

Prema njegovim rečima, Rusija čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i mir i stabilnost na Balkanu.

„Visoko cenimo iskreno raspoloženje srpskog rukovodstva i naroda za dalje unapredjenje saradnje s Rusijom u svim pravcima“, rekao je Čepurin.

On je kazao da su „odnosi dve zemlje usmereni na budućnost i da imaju dobar potencijal“.

Hor novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ izveo je na početku ceremonije himne Rusije i Srbije

Obeležavanju Dana Rusije u Beogradu prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Djordjević, ministar energetike Aleksandar Antić, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i ministar za vanredne situacije Velimir Ilić.

Prijemu su prisustvovali i lideri SRS-a Vojislav Šešelj, DSS-a Sanda Rašković Ivić, Dveri Boško Obradović, kao i brojni poslanici, javne ličnosti i drugi.

Veliku pažnju prisutnih privukao je i dolazak pevačke legende Djordja Marjanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.