U trendu

Obeležen Svetski dan stanovništva

Manifestacija povodom 11. jula – Svetskog dana stanovništva, održana je danas u Botaničkoj bašti u Beogradu u organizaciji Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

S idejom da promovišu jednakost u društvu, prisutnima su se obratili predstavnici nekoliko marginalizovanih grupa – Roma, migranata, hraniteljskih porodica, starijih i invalida.

Operska pevačica Nataša Tasić Knežević poručila je da se odnos prema Romima menja na bolje i da je šansa za jednakost – edukacija romske populacije.

Studentkinja koja živi u hraniteljskoj porodici Andrijana Vuković pozvala je na snažniju podršku hraniteljstvu, dok je Miodrag Hadži Pešić rekao da mu je Dom za stara lica pružio prilično sadržajan život.

Ministar Zoran Djordjević je istakao da je zadatak Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja svakodnevni rad na tome da svi stanovnici Srbije budu ravnopravni.

„Ovo je i naš dan, jer su svi gradjani kad imaju probleme, upućeni na nas. Od onih najmladjih koji su bez roditelja, preko mladih i radnika, do najstarijih. Briga o tome da ne bude diskriminisani, zadatak je našeg ministarstva. Gradimo državu po meri gradjana i nastavićemo da menjamo zakone u njihovu korist“, rekao je Djordjević.

Svetski dan stanovništva obeležava se od 11. jula 1987. godine, jer je tada ukupna svetska populacija dostigla pet milijardi ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar